Apie teisėjus kalbėti atsisakęs Žibėnas: „Rytas“ lengvesnių sąlygų neprašys (2024)

Vilniaus „Ryto“ krepšininkams nepasisekė uždaryti LKL finalo serijos Kaune – „Žalgiris“ laimėjo 91:81 ir grąžino seriją į Vilnių. „Rytas“ vis dar yra priekyje 2-1 ir Giedrius Žibėnas sako, kad niekas nepasikeitė – trūksta vienos pergalės.

„Šiandien mes nežaidėme gerai, leidome per anksti pajausti rungtynes ir savo žaidėjams jokių priekaištų neturiu. Serija tęsiasi, niekas nesikeičia, reikia mums laimėti 1 rungtynes“, – spaudos konferenciją pradėjo vilniečių treneris.

Šiose rungtynėse sužaidus 3 minutes „Žalgiris“ jau pirmavo 10:4, kai greitoje atakoje tritaškį smeigė E. Sumneris. Pirmas 2 rungtynes prastai žaidęs amerikietis šiandien buvo neabejotinas lyderis, sumetęs 22 taškus.

„Žalgirio“ gynyba pančiojo M. Fosterį, netrukus viena ataka baigėsi per 24 sek. „Rytui“ taip ir nesukūrus metimo, o T. Dimšos tritaškis didino skirtumą iki 17:6. Vilniečius į priekį vedė M. Normanto taškai, bet po pirmo kėlinio „Žalgiris“ pirmavo 25:15.

E. Sumneris rinko 5 taškus iš eilės, „Ryto“ metimai nenorėjo kristi į krepšį ir vos po 2 minučių antrame kėlinyje „Žalgiris“ pirmavo jau dvigubai – 32:16. M. Fosteris pataikė porą tritaškių, bet skirtumas viso kėlinio metu iš esmės nemažėjo ir svyravo tarp 12–17 taškų. Tik prieš pat pertrauką 5 iš eilės vilniečių taškai leido sumažinti skirtumą iki 47:36.

Trečiasis kėlinys jau vyko apylygiai, nors kauniečiai ir buvo kiek atitolę, bet sužaidus 7 min. M. Fosteris įmetė jau 4-ąjį savo tritaškį – 62:53. Arčiau priartėti nepavyko, bet ir kauniečiai nulaužti mačo niekaip negalėjo – 66:56.

„Rytas“ priartėjo iki 6 taškų ketvirtajame kėlinyje, kai E. Ulanovas smeigė tritaškį su ketvirta asmenine M. Fosterio pražanga – 73:63. Netrukus 4-ą pražangą gavo ir M. Normantas, o L. Lekavičius kabino kamuolį K. Hayesui, kurio dėjimas sprogdino areną. Rungtynės dar nebuvo išspręstos, kai penktąsias pražangas vienas po kito gavo tiek M. Normantas, tiek M. Fosteris, „Rytui“ buvo skirtos ir dvi techninės pražangos.

Apie teisėjus kalbėti atsisakęs Žibėnas: „Rytas“ lengvesnių sąlygų neprašys (1)

LKL finalo trečiasis mačas: „Žalgiris“ – „Rytas“ / D. Umbraso / LRT nuotr.

– Anksčiau sakėte, kad apie teisėjus nekalbėsite. Ar liekate prie šios nuomonės?

– „Rytas“ nėra klubas, kuris prašys lengvesnių sąlygų kitoms rungtynėms.

– Kas komandai nesisekė bandant stabdyti E. Sumnerį?

– Jeigu atsakyčiau paprastai – turime būti geresni 1 prieš vieną gynyboje kitose rungtynėse.

– Kaip M. Fosteriui pasisekė sužaisti kur kas geresnes rungtynes?

– Negali jis žaisti visada blogai.

Apie teisėjus kalbėti atsisakęs Žibėnas: „Rytas“ lengvesnių sąlygų neprašys (2)

– M. Normantas turėjo prastesnį mačą, buvo ginčų su teisėjais, techninė pražanga. Ar jis neatrodė jums perdegęs?

– Nemanau, kad perdegęs. Šiandien žaidėjai buvo pasiruošę laimėti ir uždaryti seriją. Man tai suteikia pasitikėjimą komanda, dvasia, kad žaidėjai yra pasiruošę. Pražangas padarė geras, o techninės, taip jau krepšinyje kartais nutinka.

– Kokių dar „Rytas“ turi rezervų šioje serijoje?

– Žiūrėsime video, analizuosime, stengsimės surasti, kuo daugiau rezervų. Dabar karštam sunku pasakyti.

– G. Radzevičius šiandien sužaidė prasčiausias rungtynes serijoje. Kas jam nesisekė?

– Įmestų Gytis du metimus iš kampo antrame kėlinyje laisvas ir būtų kitos rungtynės. Labai viskas paprasta – nesumetėme gerų metimų ir leidome šeimininkams labai patogiai pasijusti.

Apie teisėjus kalbėti atsisakęs Žibėnas: „Rytas“ lengvesnių sąlygų neprašys (3)

LKL finalo trečiasis mačas: „Žalgiris“ – „Rytas“ / D. Umbraso / LRT nuotr.

– Ar žiūrėjote E. Ulanovo metimą antrųjų rungtynių pagrindinio laiko pabaigoje? Buvo daug diskusijų, ar ten buvo pražanga, ką manote jūs?

– Daug yra epizodų 50:50, šitas irgi yra vienas tokių, tokių epizodų abiem komandoms buvo labai daug. Komandos per pratęsimą turėjo šansą įrodyti ir vieni, ir kiti.

– Pirmaujate 2-0, reiškia į rungtynes vežatės čempioniškus marškinėlius ir panašiai. Kaip žaidėjams pavyksta nuo to atsiriboti?

– Turime išvengti ankstyvų euforiją, kad kažką padarėme. Nieko nepadarėme, absoliučiai nieko. Žaidžiame prieš elitinę komandą, kuri yra favoritė.

– A. Trinchieri sakė, kad reikia 1 pergalės, kad „Žalgiris“ sugrįžtų psichologiškai. Kaip prieš manote, kam spaudimas bus didesnis prieš 4 mačą?

– Manau, kad „Žalgirio“. Nemanau, kad mes praradome kažkokį pranašumą. Žaidėme blogas rungtynes ir nepaisant to, mes buvome rungtynėse.

– Ketvirtajame kėlinyje buvo daug emocijų, rankų mosavimo, ginčų su teisėjais. Ar nereikėtų jums daugiau ramybės?

– Geras klausimas, sutinku su jumis pilnai. Reikėtų iš mūsų komandos, įskaitant ir trenerį, mažiau emocijų.

– Ar „Žalgiris“ šiandien jus kažkuo nustebino?

– Tokiu metu, birželio viduryje, nemanau, kad mes galime vieni kitus nustebinti. Taip, Sumneris atsidarė, bet jis NBA žaidėjas, žinome jo galimybes ir ką jis gali padaryti.

– M. Fosteris žiūrovams rodė gestą 3-1. Ar jaučiate, kad po dviejų pergalių žaidėjams tai pridėjo pasitikėjimo?

– Manau, kad tikime tiek mes, tiek miestas. Ta pačia proga raginu vilniečius padaryti lygiai tą patį, kaip antrose rungtynėse. Žiūrovai nelaimės rungtynių. Bet nesu matęs to, kas buvo antrose rungtynėse, savo vadovavimo „Rytui“ metu. Tai reiškia, kad miestas tiki. Smagu, jeigu žaidėjai tiki – dar geriau.

Apie teisėjus kalbėti atsisakęs Žibėnas: „Rytas“ lengvesnių sąlygų neprašys (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6564

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.